NE SPREGLEJTE: Rešitve za izravnavo konic v industriji s hranilnikom električne energije. >> KLIK

Hranilnik električne energije – industrija

 = aktivno upravljanje z energijo

Baterijski hranilniki so rešitev poslovne odjemalce

Sistemi shranjevanja baterij prinašajo številne koristi:

Zmanjševanje obračunske moči: Baterijski hranilnik omogoča konstanten odjem električne energije iz omrežja, s čimer si lahko znižate obračunsko moč. Odjemalci že sedaj plačujemo za uporabo omrežja. Omrežje je dimenzionirano in nam mora zagotoviti energijo tudi v najbolj obremenjenih obdobjih. Če znamo lastno rabo razporediti, lahko omrežje bistveno razbremenimo, s čimer se izognejo potrebi po odvečni vršni moči. Hkarati pa poskrbimo, da sistem bolj učinkovit. 

Integracija Obnovljivih Virov: Hranilniki olajšujejo integracijo nestanovitnih obnovljivih virov energije, kot so sončna in vetrna energija, v omrežje z uravnavanjem nihanj in zagotavljanjem stalne oskrbe z energijo. Omogočajo časovno izravnavo med proizvodnjo in porabo obnovljivih virov.

Rezervno Napajanje: Delujejo kot zanesljivi viri rezervne električne energije med izpadi električne energije ali v izrednih razmerah. Nepogrešljivi so v kritični infrastrukturi, podjetjih in domovih, za zagotavljanje neprekinjene oskrbe z energijo.

Shranjevanje Energije: Omogočajo shranjevanje presežne energije, ki se proizvaja v obdobjih nizkega povpraševanja ali visoke proizvodnje iz obnovljivih virov energije. Presežna energija se prenese do obdobja vršnega povpraševanja ali kadar obnovljivi viri niso na voljo. Nekateri ponudniki, predvsem za industrijske in poslovne odjemalce omogočajo odjem električne energije po trenutnih tržnih cenah.

Stabilnost Omrežja: Baterijski hranilnik s shranjevanjem izboljšuje stabilnost omrežja s hitrimi odzivnimi na fluktuacije omrežja. Dvosmerni inverter izvaja regulacijo frekvence in napetosti, s čimer izboljšuje zanesljivost in odpornost sistema.

Berite naprej

Hibridna sončna elektrarna

Hibridna sončna elektrarna

Energetska neodvisnostSmo v dobi, ko elektrika dobiva vedno večji pomen. Elektrika je pomemben vir energije na...

Novi tarifni sistem

Novi tarifni sistem

Objavljene so podrobnosti novega tarifnega sistema za obračunavanje omrežnine, ki bo stopil v veljavo 1. julija 2024....