NE SPREGLEJTE: Rešitve za izravnavo konic v industriji s hranilnikom električne energije. >> KLIK

Ste pripravljeni na naslednji korak? Pridobite ponudbo za sončno elektrarno in stopite v kontakt z našim svetovalcem. Oddaja povpraševanja je nezavezujoča, potrudili pa se bomo, da skupaj poiščemo pravo rešitev in vam garantiramo kvaliteto energetskih rešitev EnergijaSOL.

Ekipa Energijasol

Zahtevajte ponudbo za izgradnjo sončne elektrarne


Tako enostavno

3 koraki do lastne sončne elektrarne

1

Oddajte obrazec s podatki za pripravo ponudbe

Izpolnite podatke o naročniku in objektu. Podani podatki bodo osnova za pripravo ponudbo. V kolikor imate obstoječe soglasje, to označite.

2

Prejmite neobvezujočo ponudbo in svetovanje

Naši solarni strokovnjaki vam bodo brezplačno svetovali in pripravili neobvezujočo ponudbo, v kateri bo vaš sončni sistem konfiguriran in prilagojen vašim potrebam.

3

Profesionalna in izkušena ekipa bo izvedla montažo

Naša ekipa bo v roku nekaj tednov od oddaje povpraševanja izvedla montažo elektrarne in oddala vso zahtevano dokumentacijo za priklop.

Gospodinjstva in mali poslovni odjemalci

Pogosta vprašanja glede samooskrbe

Kaj je samooskrba z sončno energijo?

Samooskrba s sončno energijo je proizvajanje lastne električne energije z mikro sončno elektrarno, ki je priključena na notranjo nizkonapetostno električno inštalacijo stavbe, in s katero pokrivamo lastno porabo električne energije. Namenjena je vsem končnim odjemalcem, priključenim na distribucijsko omrežje ne glede na njihovo velikost oz. priključno moč. Največja nazivna moč naprave ne sme presegati 0,8-kratnika priključne moči merilnega mesta. Samooskrbo določa Zakon o spodbujanju rabe obnovljivih virov energije, ki bo v celoti nadomestil prvotno Uredbo.

Komu je sistem sončne samooskrbe namenjen?

Skladno z Uredbo o samooskrbi z električno energijo iz obnovljivih virov energije lahko mikro sončno elektrarno za samooskrbo zgradijo gospodinjski in mali poslovni odjemalci. Torej lastniki merilnih mest, kjer velikost varovalk ne presega 3 x 63A. Sistem sončne samooskrbe je dostopen tistim, ki imajo pridobljeno soglasje “net-metering” in ostalim, ki bi želeli postaviti sončno elektrarno od začetka leta 2024 naprej.

Kako deluje sistem samooskrbe?

Sistem samooskrbe deluje po sistemu neto meritev. Gospodinjstvo postavi elektrarno, ki je namenjena pokrivanju lastnih potreb. Ko domača sončna elektrarna proizvaja več energije, kot se je porabi, viške oddaja v omrežje in obratno: ko sončna elektrarna ne proizvaja dovolj energije, pride električna energija do uporabnika iz omrežja. Pri obračunu električne energije ter omrežnine, prispevkov in drugih dajatev, se upošteva količina električne energije (kWh), ki predstavlja razliko med prevzeto in oddano električno energijo.  Obračun električne energije je po sistemu “net-metering” enkrat letno, za samooskrbne sončne elektrarne priključene kasneje se obračun dela mesečno oziroma od pogojev dobavitelja električne energije.

Kaj, če proizvedem več električne energije kot jo porabim?

V primeru, da je proizvodnja znotraj obračunskega obdobja večja od porabe, pripadajo viški proizvodnje elektro distributerju. Ob izgradnji sončne elektrarne je, zato zelo pomembno natančno analizirati porabo električne energije in pravilno dimenzionirati velikost sončne elektrarne.

Amsterdam Media Group Marketing